praktijk voor bewustwording
en persoonlijke effectiviteit

ineen
06 122 80 631
bericht AT ineen DOT info

Mij krijg je niet!

Het was tijdens een intervisie waarin ik het woord nam.
Ik ben opstandig, obstinaat, heb zin om te kankeren. Iets in mij wilt naar buiten maar ik heb geen idee wat of waar het over gaat. Ik merk wel dat mijn werk me zwaar valt. Ik laat op mijn werk steeds meer van ‘mezelf’ zien, ook in mijn kwaliteiten als counselor. De samenwerking inspireert me daar ben ik blij mee.
Ik ben dol op het gebruik van metaforen om iets te verduidelijken en tijdens een bureaupresentatie.... lees verder

Emotionele pijn

Tijdens een bezoek aan een bouwproject, waar ik bij betrokken ben geweest, genoot ik van de architectuur en zag helaas ook nogal wat dingen die niet klopten. Ik hoorde dat tijdens de uitvoering een proces was ontstaan, dat zich kenmerkte door afschuiven van verantwoording en het over en weer verwijten maken.  

De nacht na het bezoek werd ik in de vroege ochtend wakker met veel onrust in mijn
lichaam. Mijn denken ging op volle toeren ...lees verder

Woede

Daar zat ik dan met de brokstukken, machteloos en alleen…

Samen met mijn vrouw namen we het besluit om een cabrio te kopen als vervanging van de oldtimer die ik al had. Een auto waar we meer samen van konden genieten.
Onze zoektocht bracht ons bij een kleine autoverkoper aan de andere kant van het land en na een proefrit besloten we om de onderhandeling voor een aankoop te starten.
Omdat ik niet zo’n doortastende handelaar ben...lees verder

Mens ken uzelf!

Een vriend van mij verkrijgt veel helderheid door de herkomst van woorden te onderzoeken. Zo leerde ik van hem de diepgang van het woord AANVAARDEN kennen.

Dat is niet hetzelfde als accepteren. Nee het komt van ‘de vaart aanvangen'. Het beschrijft dus de start van een reis. Aanvaarden is een feit onder ogen komen en daarmee de reis aanvangen om het in te passen in je leven. Aanvaarden is een start van een proces dat leidt tot persoonlijke groei.

Zo ging ik op zoek naar de betekenis van het woord aforisme en vond de betekenis: ' een bondige uitspraak met vaak een boodschap van wijsheid.'

Loesje is in Nederland bekend om de pakkende boodschappen. De volgende trok mijn aandacht:...lees verder