praktijk voor bewustwording
en persoonlijke effectiviteit

ineen
06 122 80 631
bericht AT ineen DOT info

Wat is de Innerlijke familie?                                    

De "Schilden van de Innerlijke Familie" is een coachingsmodel waarme je jouw innerlijke wereld kunt leren begrijpen en aanvaarden. 
De elementen Water, Vuur, Lucht en Aarde die in de filosofie van de Indianen wordt gebruikt is door psychologe Arienne Klijn vertaald naar de metafoor van een Innerlijke Familie die bestaat uit een  Innerijk Meisje (water),  innerlijkJongetje (vuur), Innerlijke Man (lucht) en Innerijke Vrouw (aarde).
Jouw Innerlijk meisje zorgt er voor dat je kunt liefhebben en open kunt staan voor anderen.
Jouw Innerlijk  jongetje levert je energie en inspiratie en zorgt er voor dat je vol enthousiasme ergens aan kunt beginnen en dat je kunt blijven spelen.
Jouw Innerlijke  Man zorgt er voor dat je doelen bereikt met daadkracht en denkkracht.
Jouw Innerlijke Vrouw weet wat goed voor je is, wat je waard bent en is je innerlijk weten. Zij verwerkt alle ervaringen en weet wat nodig/goed voor je is. 

Iedereen heeft deze eigenschappen in zich en het is aan jou welke kwaliteiten je (verder) wilt ontwikkelen.

Wat heb je er aan?

Al jouw Innerlijke Familieleden hebben zo hun eigen behoeften. Het oprecht luisten naar deze behoeften is een proces dat ik het 'ontschuldigen' noem. Door dit ontschuldigen, ontstaat acceptatie van wie je bent. Het wordt veilig in jezelf. Dat geeft ruimte om anderen ook in hun eigenheid te zien en te aanvaarden. Dat leidt tot meer verbinding en biedt je mogelijkheden om bewuste keuzes in je leven te maken die bij jouw passen.
Door het juiste 'schild' van jouw innerlijke familie in verschillende situaties in te zetten wordt je communicatie effectiever. Het wordt makkelijker verbinding met een ander tot stand te brengen.

Door jezelf en anderen op deze nieuwe manier te bekijken, ontdek je sneller nieuwe mogelijkheden en kansen en heb je een taal waarmee je lastige onderwerpen bespreekbaar kunt maken. 

Meer weten?

Schrijf je in voor de training Zicht op je Innerlijke Familie of maak een afspraak met mij via bericht AT ineen DOT info om samen met deze methode aan de slag te gaan.