praktijk voor bewustwording
en persoonlijke effectiviteit

ineen
06 122 80 631
bericht AT ineen DOT info

De Leeuwenhof

De Leeuwenhof is een kleine stadsboerderij net buiten Steenderen die wij (Jantine en Fred Alebregtse) sinds 2011 bewonen.
Een plek waar we een stukje aarde naar eigen inzicht hebben vormgegeven.

Het woonhuis is zo veel als mogelijk geïsoleerd en de voormalige stal is omgebouwd tot een kleine groepsruimte.
In het ontwerp is steeds de pure uitstraling van de meestal natuurlijke materialen als uitgangspunt genomen. Blank hout, gezaagd onbehandeld eiken, stenen vloer en leem stucwerk zijn materialen die dicht bij de oorspronkelijke materialen van de stal blijven.

Met een biomassa installatie wordt de benodigde warmte voor verwarming en warm water opgewerkt.
De benodigde elektriciteit wordt geleverd door zonnepanelen.
Het regenwater wordt opgevangen voor gebruik in de tuin en het overschot wordt geïnfiltreerd.

De tuinen zijn ingericht met planten die (de meeste) een heilzame werking op het menselijk lichaam hebben. Een deel van de planten wordt verwerkt in producten die door Jantine als herborist worden gemaakt. 

De moestuin voorziet in (een deel) van de groenten, aardappelen en fruit voor onze dagelijkse maaltijden.

In het achterliggende weiland is een kleine hoogstamboomgaard aangelegd met een bosschage dat aansluit op de naastgelegen percelen.

Er ligt een puincirkel en er is een lemniscaat aangelegd.
De puincirkel is een metafoor voor het herschikken van de ‘brokstukken’ van ons leven op een manier dat ze ondersteunend wordt aan het vervullen van onze huidige behoeften. Het puin komt uit de verbouwing van het huis en is materiaal dat in het huidige gebruik van de woning niet meer van pas komt.
De puincirkel is gemaakt door de mannen die tijdens de Herbronningsdagen ieder hun steentje hebben bijgedragen. 

Waar de oorspronkelijke boerderij voorzag in de levensbehoefte van de eigenaar en een deel van de dorpsgemeenschap, is de huidige functie van deze stadsboerderij dat naast basis en woonplek voor ons, het een plek is waar anderen kunnen aarden, op adem komen, herbronnen, inspiratie opdoen, groeien, vermaken, veilig voelen.
 

We bieden mogelijkheden deel te nemen aan workshops, het assisteren bij tuinieren en het volgen van trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.