praktijk voor bewustwording
en persoonlijke effectiviteit

ineen
0575 470913
bericht AT ineen DOT info

Waarom een Mannengilde?

Het is mijn wens dat mannen, aanvullend op de mannentrainingen, een plek hebben waar ze in veiligheid bij elkaar kunnen komen, hun gevoelens kunnen delen waar deze ook in oprechtheid en zonder voorwaarden ontvangen worden.
Het heeft mij veel gebracht.

Met een aantal trainers van de Schans zijn we een initiatief gestart dat we het Mannengilde noemen. Een gilde omdat we man-zijn als een ambacht zien. Het waarom van het Mannengilde hebben we gevonden in de kernkracht van mannen namelijk het beschermen wat dierbaar is. En daarvoor is het nodig dat we elkaar in gelijkwaardigheid ontmoeten en leren om de kracht van onze verschillen te benutten in samen-werking. 

De visie

Het Mannengilde is er voor mannen die hun Man-zijn willen ontwikkelen tot Meesterschap.  Meesterschap dat zich kenmerkt door een evenwichtig samengaan van kracht, verbinding, wijsheid en het vieren van het leven. 

Het Mannengilde werkt vanuit het bewustzijn dat we als man en als mens pas optimaal en autonoom kunnen functioneren, als we dat als groep ook doen.
Het Mannengilde ziet dat man-zijn verder gaat dan het realiseren van een eigen ‘ik’. Man-zijn richt zich op bijdragen in verbinding met jezelf, met je dierbaren, met je omgeving en de wereld. Dit filmpje is een oproep waar wij op willen antwoorden. 

Ontwikkeling

Op dit moment geven we vorm aan de manier waarop we dit gaan invullen. Je kunt onze ontwikkelingen en activiteiten volgen via de website en onze facebookpagina.